XP Technics Domotica Gent Demo Options
XP Technics Domotica Gent
Installatie en integratie van domotica en audio-visuele toepassingen

Slim wonen met KNX en Control4

22 mei, 2014

Slim wonen met KNX en Control4

Een smart house, slim wonen, home automation en domotica: het is niet langer toekomstmuziek. Makkelijker dan ooit integreer je al je elektronische apparaten, zonder extra bekabeling, makkelijk te bedienen vanaf je smartphone of tablet. XP Technics kiest voor de pioniers op vlak van domotica: KNX en Control4.

KNX Home Control

KNX is een domotica systeem dat ervoor zorgt dat alle elektrische toepassingen in een gebouw of woning met elkaar kunnen communiceren. Vaak spreken de verschillende toestellen of toepassingen die we in huis hebben niet dezelfde ‘taal’ waardoor het erg moeilijk wordt om ze met elkaar in contact te brengen. Met een KNX installatie zijn de mogelijkheden onbeperkt. Alle mogelijke elektrische toepassingen die zich in de woning bevinden kunnen door de domotica installateur aangesloten worden op het KNX systeem. Maar dat is niet alles. Deze domotica is voorzien op de toekomst. Wanneer je morgen nieuwe toestellen of systemen aankoopt, kan het systeem uitgebreid worden zodat ook de nieuwe elektronica bestuurd kan worden door hetzelfde systeem.

Je iPad als afstandsbediening met Control4

KNX biedt de ultieme domotica oplossing door de bestaande systemen die je alle dagen gebruikt te laten samenwerken. Control4 zorgt dan weer voor het ideale comfort door uw iPad of iPhone om te toveren tot controller van uw verlichting, muziek, home cinema systeem, verwarming, alarmsysteem. Een belevenis die je bovendien volledig kan personaliseren. Met de integratie van al deze elektrische apparaten en systemen maak je van jouw huis een smart home.

Begin klein door enkel je leefruimte te automatiseren of enkel je home cinema. Ga een stap verder en integreer je verwarming, verlichting en rolluiken. Control4 is gebouwd om uit te breiden. Voor je het weet is je volledige huis geautomatiseerd.

Door gebruik te maken van gepaste video distributie apparaten in combinatie met het Control4 besturingssysteem wordt je TV, blu-ray speler en geluidsysteem probleemloos over heel het huis verdeeld. Met Control4 schakelt u gemakkelijk tussen de verschillende systemen waardoor de bediening op een eenvoudige manier kan gebeuren, ook via uw smartphone of tablet. De combinatie van KNX en Control4 zorgt voor een volledige draadloze en beveiligde communicatie.

© 2013 XP Technics - Website door Contactpunt