XP Technics Domotica Gent Demo Options
XP Technics Domotica Gent
Installatie en integratie van domotica en audio-visuele toepassingen

Veiligheid in de hand

domotica, veiligheid, beveiliging, centraal, automatisch, makkelijk, een systeem, slaapstand, smartphone

“Deur gesloten? Lichten uit? Ramen dicht?” Het is een klassieke checklist bij het verlaten van uw woning. Maar met een geïntegreerd veiligheidssysteem zijn dat vragen die u zichzelf niet langer hoeft te stellen. Met één druk op de knop sluiten alle deuren, gaan de rolluiken naar beneden, de lichten uit en het alarm aan. Alles kan aangepast worden aan uw behoeftes en op maat geprogrammeerd worden. Zo is veiligheid geen zorg meer.

Een alarmsysteem om mee te nemen

Naast de functies van een normaal alarmsysteem heeft een systeem met domotica technologie nog veel andere voordelen. Meldingen die zeggen of er nog ramen en deuren open staan als u weggaat, verlichting die automatisch aangaat als het beweging detecteert en een nauwkeurig systeem dat informatie verzamelt over de status van verschillende ruimtes in uw huis. Het zijn slechts enkele mogelijkheden die we voor u op maat programmeren.

Beveiligingscamera’s geven u een blik op de buitenwereld en een veilig gevoel als u binnen zit of op reis bent. Maar dankzij domotica kunt u uw controle en uw veiligheidsgevoel verscherpen. Met besturingsprogramma’s als Control4 kunt u al uw alarmsystemen, deursloten en beveiligingscamera’s aan elkaar koppelen.  Zo bekijkt u overal de camera’s van uw huis, zelfs als u niet thuis bent.

Berichten van uw huis op uw smartphone

Ook bij afwezigheid kunt u op de hoogte blijven van wat in en rond uw huis gebeurt. Door de integratie van beveiligingsspecialist Texecom en Control4 kunnen we van uw smartphone een draagbare alarminstallatie maken. U krijgt een sms als er iemand aanbelt of als iets uw alarm laat afgaan. Vanop het werk kunt u bijvoorbeeld ook uw garagepoort openen om iemand binnen te laten of het alarm uitzetten als uw kleinste thuiskomt. Met deze draagbare technologie blijft u overal op de hoogte van de status van uw thuis.

Domotica zet uw huis in slaapstand

Bent u het moe om voor het slapengaan nog te kijken of alles uit staat en alle deuren gesloten zijn? Via onze domoticasystemen kan u dat allemaal doen van onder de dekens. U zet uw huis heel eenvoudig in nachtstand. Dat wil zeggen: alarm aan, rolluiken naar beneden en lichten en elektrische apparaten uit.
Bij het ontwaken schakelt uw huis gewoon over op de dagstand en zorgt dat u wakker wordt onder de omstandigheden die het beste bij uw ochtend passen.

Snel een veilig gevoel met de paniekknop

Hoort u ’s nachts een geluid in de tuin dat niet van de kat van de buren kan komen? Met een paniekknop op uw afstandsbediening laat u vanuit uw bed de lichten en, waarom ook niet, de sproeiers aan schieten. U kunt de verlichting van heel het huis van op afstand regelen.
XP Technics staat telkens tot uw beschikking om een op maat gemaakt veiligheidsplan te bespreken of als consultant voor bewuste bouwers en installateurs.

© 2013 XP Technics - Website door Contactpunt