XP Technics Domotica Gent Demo Options
XP Technics Domotica Gent
Installatie en integratie van domotica en audio-visuele toepassingen

KNX domotica: automatisering in eigen huis

home cinema, home theater, thuiscinema, thuis, surround, hifi, domotica

Waar je ook kijkt, wat je ook leest, aan energie besparen kan je niet voorbij gaan. Logisch, want naast de invloed van ons energiegebruik op het milieu, kan ook onze portemonnee zwaar lijden wanneer we er maar al te kwistig mee omgaan. Helaas zijn we vaak gehaast en daar knelt het schoentje. Hoe snel zijn we niet vergeten om een lamp uit te zetten? KNX domotica is het antwoord voor al wie zuiniger wil omgaan met zijn elektriciteit zonder al te complexe ingrepen in de woning.

Wat is KNX?

KNX is een domotica systeem dat ervoor zorgt dat alle elektrische toepassingen in een gebouw of woning met elkaar kunnen communiceren. Vaak spreken de verschillende toestellen of toepassingen die we in huis hebben niet dezelfde ‘taal’ waardoor het erg moeilijk wordt om ze met elkaar in contact te brengen. Een mogelijke oplossing om alles met elkaar te verbinden, is door het leggen van nieuwe kabels die dit doel dienen. Dit is echter niet ongevaarlijk en neemt bovendien veel tijd en geld in beslag. KNX domotica zorgt ervoor dat de communicatie mogelijk wordt zonder gebruik van extra kabels of hulpsystemen. Je kunt het dus beschouwen als een soort communicator tussen je verschillende systemen zoals de verwarming, het alarmsysteem, telecommunicatie, zonwering, verlichting, ventilatie, airconditioning, watercontrole enzoverder.

Wat zijn de mogelijkheden?

Met een KNX installatie zijn de mogelijkheden onbeperkt. Alle mogelijke elektrische toepassingen die zich in de woning bevinden kunnen door de domotica installateur aangesloten worden op het KNX systeem. Maar dat is niet alles. Deze domotica is voorzien op de toekomst. Wanneer je morgen nieuwe toestellen of systemen aankoopt, kan het systeem uitgebreid worden zodat ook de nieuwe elektronica bestuurd kan worden door hetzelfde systeem.

Waarom KNX?

De belangrijkste reden om voor KNX te kiezen, is de eenvoud van de KNX installatie en het gebruiksgemak van de domotica. Een goed idee van de aanwezige elektronica die aangesloten moet worden, is al het halve werk. De domotica installateur zorgt ervoor dat alle domotica met elkaar in verbinding wordt gebracht. Daarna kan je alles beheren vanop je tablet of smartphone. Daarnaast is ook de flexibiliteit en uitbreidbaarheid van de KNX installatie een belangrijk pluspunt. Eens geïnstalleerd zal de KNX domotica je heel wat tijd en geld besparen. Nadat de parameters zijn ingesteld zullen het licht en de verwarming niet meer nodeloos branden. Wil je iets veranderen, dan volstaat een druk op je iPad of iPhone.

Voordelen van KNX domotica

Het gebruik van domotica zorgt ervoor dat je meer tijd over houdt voor andere zaken en tegelijkertijd een serieuze energiebesparing bewerkstelligt. Het gebruik van KNX domotica heeft als extra voordeel dat de domotica installateur geen extra kabels hoeft te leggen en toestellen die je in de toekomst aanschaft, kan toevoegen aan je bestaand KNX systeem. De KNX installatie neemt slechts weinig tijd in beslag en is eenvoudig in gebruik.

KNX en Control4

Het Control4 domotica systeem zorgt voor de integratie tussen de KNX installatie en de bedieningsinterface. Hiervoor maakt het systeem gebruik van volledig draadloze en beveiligde communicatie. Wanneer commando’s worden ingegeven of opgeslagen, kun je dadelijk op de bediengsinterface zien of ze zijn toegekomen. Control4 in combinatie met KNX is compatibel met zowel iPad, iPhone als Android gebaseerde toestellen.

Beginnen met domotica

XP Technics helpt u met de installatie en integratie van KNX domotica in combinatie met Control4. De keuze voor KNX vloeit voort uit de jarenlange positieve ervaring die elke domotica installateur zal beamen. Met XP Technics kiest u voor een uitstekende dienstverlening. Niet enkel worden de domotica systemen geïnstalleerd en geïntegreerd, je kan er ook terecht voor advies op maat en uitleg over de systemen en het gebruik ervan. Samen met de expert van XP Technics wordt nagegaan welke elektronica zich in huis bevindt en bijgevolg aangesloten moet worden op het domotica systeem. Dankzij het gebruik van Control4 kan alles bediend worden vanuit een eenvoudige interface die instinctmatig aanvoelt in gebruik.

Ben je op zoek naar een domotica systeem dat je snel helpt tijd en energie besparen, dan is KNX de keuze bij uitstek.

© 2013 XP Technics - Website door Contactpunt