XP Technics Domotica Gent Demo Options
XP Technics Domotica Gent
Installatie en integratie van domotica en audio-visuele toepassingen

Slim wonen dankzij domotica

domotica, huisautomatisering, automatisering, automatisch, systeem, bediening, verlichting, verwarming, muziek

Wat is domotica?

Stel u voor: een romantische avond met uw date en alles verloopt zoals gehoopt. Maar dan komt dat cruciale moment waarop u wilt dat de lichten dimmen, de rolluiken zakken, de cd-speler wat jazzmuziek afspeelt en het haardvuur zachtjes begint te branden. En natuurlijk het liefst zonder dat u ervoor uit de zetel moet komen, zodat uw ene arm rond uw partner kan blijven. Met domoticatechnieken is dit perfect mogelijk. Via één afstandsbediening, of met uw smartphone, kunt u dit allemaal op hetzelfde moment doen, terwijl u blijft waar u het liefste bent.

Woon(r)evolutie

Domotica is een evolutie in wonen en comfort. Na smartphones en slimme auto’s is het nu de beurt aan slimme huizen. Om huizen ‘slim’ te maken is er een betere toepassing nodig van de bestaande technieken en systemen die voorhanden zijn. Verwarming, beveiliging, verlichting en multimedia hebben in uw huis allemaal een apart bedieningssysteem, maar spelen een cruciale rol in een comfortabel leven. Een domotica systeem is een geïntegreerd systeem dat alle elektronische toestellen in uw huis samenvoegt en beheert en zorgt voor veiligheid, functionaliteit en bewust energieverbruik.

Alles binnen handbereik

Sinds het gebruik van mobiele apparaten is de domoticawereld een stuk toegankelijker en eenvoudiger geworden. Uw smartphone of tablet kan als ideale afstandsbediening functioneren om uw woonomgeving te beheren. Zo controleert u uw omgeving vanuit uw comfortabele zetel, met slechts één afstandsbediening.

KNX, pionier in domotica

XP Technics helpt u graag uw comfort naar een nieuw niveau te tillen. Voor een optimaal resultaat gebruiken wij KNX, de wereldwijde standaard op gebied van huis- en gebouwenautomatisering en domotica. KNX staat voor de beste besturingstechnologie van installaties als verwarming, verlichting, veiligheid en multimedia comfort. KNX zorgt ervoor dat alle verschillende apparatuur en functies van een huis samenkomen op een centraal punt en bovendien dezelfde taal spreken. De technologie van KNX kan zowel in nieuwe als in bestaande gebouwen gebruikt worden. De planfase van nieuwbouw of verbouwingen is het ideale moment om te beginnen nadenken over toepassingen van domotica. Aarzel dus niet om XP Technics te contacteren voor vrijblijvend advies en offertes.

© 2013 XP Technics - Website door Contactpunt