XP Technics Domotica Gent Demo Options
XP Technics Domotica Gent
Installatie en integratie van domotica en audio-visuele toepassingen

Domotica installeren in nieuwbouw en renovatie

18 april, 2014

Slim wonen doe je met behulp van domotica.

Domotica kan je gerust omschrijven als een revolutie op woongebied. Tegelijkertijd is domotica eigenlijk ook een logisch stap in de technologische evolutie. Na een aantal decennia baanbrekende uitvindingen en technologieën die al deze zaken gebruiksvriendelijker moesten maken, was het ogenblik gekomen om toepassingen te integreren. En dat is exact wat een domotica installatie voor jou doet.

Slim wonen is niet zo moeilijk

Eenvoudig gesteld controleert domotica alles wat in of rond je huis ook maar enigszins elektronisch werkt. Zo krijg je een zogenaamd “smart home“. Nou ja, eigenlijk ben jij de slimste. Jij koos immers voor slim wonen en controleert nu met één druk op de afstandsbediening je smart home. Vooraleer je over slim wonen kan praten, moet je natuurlijk eerst je domotica installatie laten programmeren. Daar komt KNX in beeld. KNX adviseert je de beste oplossing voor al uw domotica en volgt daarbij de meest geavanceerde standaarden op gebied van domotica installatie. Een smart home, of slim wonen, betekent ook slim bouwen. Er is immers niks zo handig dan van bij de ontwerpfase van je huis te kiezen voor een smart home.

Je kan niet snel genoeg zijn

Je droomt van een eigen huis, en daarin wil je slim wonen. Dan droom je eigenlijk al van domotica. Na een tijdje vertaal je die dromen in een praktisch plan. Daarbij hou je rekening met functies die de verschillende ruimtes zullen hebben. Dat betekent ook dat elke ruimte zijn eigen, aangepaste, lichtsoort wil. Hier helpt KNX je met het uittekenen van een volledig lichtplan, en biedt u in één moeite door de keuze uit een waaier aan designverlichting van onder meer Modular, Delta Light, Dark en Occhio. Deze lichtbronnen worden uiteraard dadelijk voorzien van domotica mogelijkheden. Vroeg beginnen met de integratie van een domotica installatie heeft ook zijn economische voordelen. Doordat je architect van bij het begin rekening kan houden met domotica, kan hij je systeem zo zuinig mogelijk ontwerpen. Nog zuiniger wordt het met domotica waarbij bewegingssensoren automatisch het licht bedienen en een centrale verwarming die enkel verwarmt wanneer jij thuis bent.

Welkom technologie

En dan woon je in je nieuwe smart home en komen vrienden en familie op bezoek. Zou het dan niet fijn zijn als je de deur kon openen vanuit je luie zetel? Maar wacht, dan moet je natuurlijk wel zeker zijn dat je de persoon die voor de deur staat ook echt welkom wil heten. Ook hier biedt XP Technics je een domotica oplossing op maat. Onder hun deskundige begeleiding kies je uit het gamma van, bijvoorbeeld, Gira of Siedle een spraakinstallatie, al dan niet met videocamera. En dat is nog niet alles. Met behulp van Skype volg je vanop afstand wie er aan uw deur staat én open je vanop diezelfde afstand zelfs de deur wanneer dat nodig is. Daarvoor zorgt een geïntegreerde domotica installatie van KNX.

Wat je maar wil

Van inbraakbeveiliging tot het van op afstand bedienen van je huishoudtoestellen, van lichtsensoren tot warmtecontrole. Dat is wat domotica kan. Een smart home kan werkelijk alles, mits je natuurlijk kan vertrouwen op een goede domotica installatie, zoals KNX deze aanbiedt. XP Technics werkt samen met KNX domotica, Niko Home Control en Control4 en integreert de bediening van al uw elektronica in een centraal systeem.

Contacteer ons vandaag en investeer in verlaagd energieverbruik en verhoogd wooncomfort.

© 2013 XP Technics - Website door Contactpunt