XP Technics Domotica Gent Demo Options
XP Technics Domotica Gent
Installatie en integratie van domotica en audio-visuele toepassingen

Domotica: een investering die iets opbrengt?

19 december, 2013

Domotica systemen en smart homes worden vaak geassocieerd met een behoorlijke investering. Het lijkt voor veel mensen nog altijd iets uit een verre toekomst, terwijl de meest comfortabele domotica technieken al een tijdje binnen handbereik zijn. Het is natuurlijk waar dat aan een volledige automatisering van een woning een bepaald prijskaartje vast hangt, maar wat we vaak vergeten is dat domotica een investering is die gegarandeerd opbrengt op lange termijn. En zo’n investeringen zijn tegenwoordig schaars.

Uw dagelijks verbruik in kaart gebracht met domotica

Om te beginnen gaat u dankzij een domotica installatie veel bewuster en dus zuiniger om met energieverbruik. Omdat we een systeem aanbieden dat u perfect in staat stelt uw verbruik zelf te meten, kunt u  ingrijpen wanneer u ziet dat een bepaald apparaat onnodig veel energie vreet.

Als u het licht vergeten bent in de keuken, maar eigenlijk al op weg bent naar het werk, dan kan u gewoon via uw smartphone het licht bedienen, onderweg. Verwarmingssystemen kunnen zo geprogrammeerd worden dat ze zich aanpassen aan de buitentemperatuur, een uur per dag functioneren of automatisch aanspringen als er iemand in de kamer komt. De mogelijkheden zijn eindeloos en aanpasbaar aan uw wensen. Gaat u bouwen of verbouwen? Dan is dat het ideale moment om al vooruit te denken en in te zetten op een energiebewuste toekomst.

Investeer in wooncomfort, maak het uzelf makkelijk

Tijd is kostbaar en als u daarop kunt besparen is dat geen overbodige luxe. Door automatisering van uw huis of slim wonen bespaart u vanzelfsprekend een heleboel tijd. De knop ‘ik verlaat het huis’ bijvoorbeeld, waarmee u via uw smartphone uw verwarming lager kunt zetten, alle lichten kan uitdoen en het alarm aanzetten. Dit allemaal door op één knop te drukken, even gemakkelijk als uw garage open doen. Dergelijke zaken op voorhand instellen zorgt ervoor dat u tijd over heeft om met andere relevante dingen bezig te zijn, of gewoon heerlijk ontspannen via uw smartphone uw omgeving kunt regelen.

Als professioneel domotica installateur werkt XP Technics met KNX domotica, Niko Home Control en Control4 om al uw elektronische apparaten te integreren in een centraal systeem, te bedienen met uw smartphone of tablet.

Investeer vandaag nog in verlaagd energieverbruik en verhoogd wooncomfort.

© 2013 XP Technics - Website door Contactpunt